Hoofdstuk 11: De welverdiende verzorging

In 1976 schreef Vader Abraham een songtekst met een visie op de gezellige sfeer van de (helaas verdwenen) cafés uit die tijd.
In 1976, 2 jaar later, heeft Vader Abraham het lied “Het kleine café aan de haven” geschreven, waar de mensen “gelijk en tevree” waren, en dat daar “je geld of wie je bent, niet meer mee telt”. Deze tekst zou zomaar kunnen slaan op het café aan de Buitenhavenweg 172 te Schiedam, in de jaren dat Vaan Timmermans tot en met de zomer van 1977 de eigenaar was. De klanten uit die tijd van ’t Fust zullen het daar ongetwijfeld mee eens zijn.
Met dank voor aanvullende foto’s aan dochter Joke Timmermans en aan Arie Moret. Ook dank voor het plaatsen hiervan aan mijn dochter Vera van Eck – van der Keur.
Graag reacties en vragen over deze periode zenden naar de Facebookpagina van ’t Fust. Alle vragen zullen, voor zover mogelijk, altijd worden beantwoord. Zodoende kunnen de reacties, opmerkingen en vragen met antwoorden steeds door iedereen gevolgd worden. Ik stel het zeer op prijs als jullie deze pagina willen delen.
Koos van der Keur, september 2023.
Linker foto: Jo en Vaan tijdens hun verblijf in zorgcentrum Frankeland te Schiedam, waar ze van een goede verzorging hebben genoten.
Rechter foto: Vaan en Jo tijdens een uitje van Huize Frankeland. Foto door Willem Balvers. Reacties op deze foto kunt u lezen op Facebook, als u op de linker foto klikt. Daar staat de foto in een reactie.