Bron: www.ah.nl
Ingrediënten:
* 1 blik ananasschijven op sap (432 gram)
* 400 ml kokosmelk
* 250 gram basmatirijst
* 2 eetlepels (wok)olie
* 360 gram kipstuckjes
* 2 uien
* 3 paprika’s (zak paprikamix)
* Wat peper en zout
* Als je ervan houdt, kan je ook kerrie toevoegen naar smaak
Voorbereidingen:
* Peper, zout en evt. kerrie aan de kipstuckjes toevoegen
* Snijd de uien in partjes
* Snijd de paprika in reepjes
* Snijd de ananasschijven in stukjes
Bereidingswijze:
* Schenk het sap van de ananasschijven en de kokosmelk in een maatbeker. Eventueel aanvullen met wat water, tot 600 ml. Breng het aan de kook in een grote pan en voeg de rijst toe. Laat het 10 minuten koken op een laag vuur, met het deksel op de pan. Regelmatig roeren. Laat de rijst nog een kwartiertje rusten.
* Verhit de olie in een wok en roerbak de kipstuckjes op een hoog vuur tot ze goud bruin zijn. Zet daarna het vuur laag , voeg de ui en paprika toe, wok daarna nog 5 minuten op laag vuur tot de kipstuckjes en groenten gaar zijn.
* Voeg de ananas toe aan de kipstuckjes, ui en paprika en warm het nog 1 minuut.
* Doe de rijst op een bord, leg de kipstuckjes, paprika, ui en ananas erbovenop. Eet smakelijk!